NWD1901_Nieuwsbrief_header_01

Het laatste NOORDWOORDnieuws

Voor ons als organisatie was het belangrijkste nieuws van deze week dat Correen Dekker Rolien Scheffer gaat opvolgen als directeur van Noordwoord. Correen was dit jaar coördinator van het alternatieve programma van Dichters in de Prinsentuin en was ook in het verleden al betrokken bij Dichters in de Prinsentuin. Verder heeft ze gewerkt bij de literiare festivals Poetry International en Wintertuin. Meer over Correen in het persbericht (zie hieronder).

Afgelopen zaterdag 19 september hadden we een leuke en leerzame middag op landgoed Oosterhouw in Leens met de deelnemers aan de talentblokken van het oude en nieuwe seizoen. Daarnaast was een aantal schrijvers en docenten aan de Schrijversvakschool te gast. Een verslag volgt binnenkort.

Nieuws: Correen Dekker nieuwe leider NOORDWOORD

Correen Dekker is de nieuwe zakelijk en artistiek leider van NOORDWOORD. Ze begint haar werkzaamheden op 1 oktober a.s. Dekker is de opvolger van Rolien Scheffer die NOORDWOORD de afgelopen tien jaar uitbouwde tot de gewaardeerde letterenorganisatie die het nu is. Zij maakte afgelopen zomer haar vertrek bekend.
Foto: Henk Veenstra
Correen Dekker, Noordwoord

Waar is de stadsdichter?

De volgende Lutje Poetry's zijn op 15 oktober, 19 november en 17 december. Aanvangstijdstip is telkens 19.30 uur en de locatie is het Forum. Ook kun je Renée meestal zien en horen bij de Dichtclub die maandelijks voordraagt in de Kroeg van Klaas. En op dit moment hangt er een gedicht van haar in Park Meerstad, de tentoonstelling daar loopt nog tot en met zondag 27 september.
Actuele informatie is altijd te vinden op de Facebookpagina van de stadsdichter.

Tip van Maarten: De Literaire Hemel

Maarten Praamstra is online-redacteur bij Noordwoord, hij verzorgt het literaire nieuws en de literaire agenda. Daarnaast volgt hij het culturele leven in Groningen en ver daarbuiten op de voet. Bij uitstek degene dus die tips kan geven over evenementen en optredens die je niet mag missen.


Sinds 2001 weten literatuurliefhebbers De Literaire Hemel te vinden. Dit Drentse literaire programma nodigt al jaren een keer of zeven per jaar een drietal auteurs uit. Daarvan is er altijd eentje met een band met de regio en er is aandacht voor een overleden auteur. Het is een eigenzinnig programma waarbij je vaak schrijvers tegenkomt die (nog) niet eerder in het noorden over hun nieuwe boek hadden gesproken.

Het programma van 2020 werd voortijdig beëindigd en al snel was duidelijk dat Café de Amer qua ruimte niet voldeed. Gelukkig konden ze terecht in de Jacobuskerk te Rolde en 9 oktober gaan de hemelpoorten weer open.
maarten2
Twee gasten zijn al bekend: de Drentse debutant Vincent Kortmann zal geïnterviewd worden over De tussenzus en Elsbeth Etty schuift aan om te vertellen over Multatuli.

Ongetwijfeld wordt binnenkort bekendgemaakt wie de derde gast is en ondertussen is het uitkijken naar de plannen voor november en december.
plaatjekinderboekenweek

Agenda: Kinderboekenweek van 30/9 t/m 11/10

Van 30 september tot en met 11 oktober is het weer Kinderboekenweek. De week staat in het teken van de geschiedenis met als thema "En toen?". De hele week staan er allerlei leuke activiteiten op het programma. Bijvoorbeeld op woensdagmiddag 30 september in Theater Het Kielzog in Hoogezand. Meer kijk vooral verder in onze online agenda voor meer.

facebook twitter instagram 
NW_Patroon_06
Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je je, korter of langer geleden, hebt aangemeld voor de NOORDWOORD nieuwsbrief. Wil je onze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Via onderstaande link kun je je gemakkelijk uitschrijven.

Uitschrijven | Beheer gegevens
Noordwoord
Viaductstraat 3 – 15
9725 BG Groningen